GGZ ondersteuning zonder wachttijden

Directe toegang tot hulp

Doordat wij geen wachttijden kennen, kunnen medewerkers meteen terecht bij een specialist, wat cruciaal is voor mensen in een kwetsbare situatie. 

Wij bieden voor diverse hulpvragen een alternatief waarbij we zorgen voor directe ondersteuning, waardoor we het GGZ-traject kunnen over-bruggen, verkorten of zelfs geheel overbodig maken.

Verhoogde motivatie & commitment

Wanneer jouw werknemers direct toegang hebben tot hulp, zijn ze vaak meer gemotiveerd om hun behandeling te starten en vol te houden. Bovendien kan het zorgen voor een positieve bedrijfscultuur waarbij werknemers zich gewaardeerd voelen.

Anderzijds kunnen lange wachttijden leiden tot ontmoediging of zelfs afhaken voordat de behandeling begint. 

Wacht jouw werknemer al te lang op GGZ-ondersteuning?

De redenen en gevolgen van het te lang wachten op hulp

Het probleem van lange wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) legt een zware druk op ondernemers die hun personeel langdurig moeten missen.

Met bewondering voor de toewijding en inzet van GGZ-hulpverleners wordt duidelijk dat de workflow die ze dagelijks aangaan te groot is.

De overheid heeft onvoldoende budget beschikbaar om de lange wachttijden, die vaak zes maanden of langer duren, effectief aan te pakken. Er wordt geen extra capaciteit gecreëerd, en het zorgplafond is vaak al halverwege het jaar bereikt. Hierdoor moeten hulpvragers soms maanden wachten tot het nieuwe jaar begint voordat ze überhaupt op de wachtlijst kunnen worden geplaatst.

Voor veel medewerkers en organisaties is deze situatie simpelweg onhoudbaar en financieel niet te dragen.

Waarom begeleide rust belangrijk is voordat je verder kunt

Rust nemen (vaak ook geadviseerd door de bedrijfsarts) lijkt eenvoudig, maar zonder begeleiding kan het juist averechts werken en gaan leiden tot verdere isolatie en uitputting.

Doordat wij wekelijks met de medewerker aan de slag te gaan, helpen we hen snel uit de isolatie te komen. We noemen dit de oplaadfase waarbij we ons bewust richten en focussen op hun leefstijl. Wellicht is dit zelfs de meest belangrijke fase in het gehele herstelproces.

Dit doen we omdat verzuimende medewerkers vaak minder goed voor zichzelf gaan zorgen wanneer ze vermoeid zijn. We ondersteunen hen op het gebied van voeding, slaap, dagritme en beweging om hun draagkracht te vergroten. Met meer kracht kunnen ze de dagelijkse lasten beter aan, waarna we pas kunnen starten met de cognitieve therapie.

Duurzame ondersteuning in plaats van standaard zorg

In onze trajecten werken we met medewerkers die geen psychiatrische zorg nodig hebben, maar die wel gebaat zijn bij structurele en duurzame hulp. Wij gaan verder dan de standaard tien sessies die in de GGZ gebruikelijk zijn – onze aanpak is gericht op diepgaande en duurzame verandering om terugval en herhaalde burn-outs écht te voorkomen. Door onze effectieve herstelprogramma’s voorkomen we tevens diagnoses die vaak niet de kern van de problemen aanpakken. Wij bieden maatwerk en passende begeleiding die gericht is op een daadwerkelijke oplossing.

Door onze aanpak verminderen we aanzienlijk het risico op langdurig verzuim, de onnodige hoge kosten en het leed. We dragen bij aan een duurzame oplossing voor het welzijn van de medewerker(s) en de continuïteit van uw bedrijf.

En nu?

Bij de VitaliteitsGroep kunnen jouw medewerkers zonder wachttijden worden aangemeld voor directe hulp. Op werkdagen wordt er met de medewerker binnen 24-uur een eerste kennismaking afspraak gemaakt. Onze deskundige specialisten bieden op maat gemaakte zorg om jouw personeel zo snel mogelijk verder te helpen.

Laat wachttijden het herstel van jouw medewerkers niet vertragen. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen.

Onze trajecten worden niet alleen begeleid door gespecialiseerde professionals, maar ook nauwlettend gevolgd in ons hypermodern avg-proof traject volgsysteem, gemonitord en extra ondersteund door het management van de VitaliteitsGroep. Elke mogelijke inspanning wordt geleverd om binnen de gestelde tijd het traject tot een uiterst succesvol einde te brengen. Onze: avg richtlijnen

In de zorg werken betekent dagelijks zorgen voor anderen, maar vaak wordt vergeten hoeveel deze verantwoordelijkheid van zorgmedewerkers zelf vraagt.

Juist ook deze sector kent helaas een hoge werkdruk, wat vaak leidt tot overmatige stress en een toenemend aantal burn-outs. Wij bieden ook directe hulp aan deze zorgaanbieders. Werk jij zelf in de zorg en wil je hier meer over weten? Lees dan deze korte post: “Zorg voor zorgprofessionals